Gå til hovedindhold

Quinoasalat

Denne salat er sprød og frisk på samme tid, og for dem, der har svært ved at leve uden kornprodukter, er det en mirakelsalat.

Ingredienser:

2 dl hvid quinoa
1 avocado
1/2 agurk
1 håndfuld tranebær
1 håndfuld fetaost
1 rødløg
4 spsk god koldpresset jomfruolivenolie
Saten a 1/2 lime
Salt og peber

Sådan gør du:

Kog quinoaen i 4 dl vand i cirka 15 minutter ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad den køle af.

Skær avocadoen i tern. Skræl agurken med en kartoffelskræller, halver den og skrab kernene ud – skær den derefter i tern.

Kom tranebær ved og smuldr fetaen over i hånden (også selvom det er tern, du bruger). Skær rødløget i tynde både. Bland det hele sammen og hæld olivenolie og limesaft over.

Smag til med salt og peber.
 

FIF:

Prøv salaten som tilbehør til de arabiske kødboller (se side 180), crispy chicken (se side 182) eller på en salatbufet.

 

 

Opskriften er fra bogen Dit sunde liv skrevet af Anne Bech og Christiane Schaumburg-Müller på forlaget People's Press.

Læs mere om