Gå til hovedindhold

Risalamande light

Her får du en skøn opskrift på den klassiske risalamande, men i en mere fedtfattig version.

Her får du en skøn opskrift på den klassiske risalamande, men i en mere fedtfattig version. Hvis du elsker smagen af risalamande, men gerne vil spare på kalorierne, så er denne opskrift på risalamande lige noget for dig.

6 portioner risalamande

Ingredienser til din sunde risalamande

1 stang vanilje
120 g grødris
1 l minimælk
1½ dl Cremefine til piskning 19 %
1 spsk. vaniljesukker
3 dl ylette
50 g ristede mandelsplitter
Evt. 1 tsk. revet, usprøjtet citronskal

Sådan laver du en slankende risalamande

Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom marv og skal i en gryde sammen med ris og mælk og lad grøden koge i ca. 45 min. Sæt den afkølede grød i køleskabet, gerne natten over.

Pisk Cremefine og vaniljesukker til skum. Rør ylette, mandelsplitter (tag lidt fra til pynt) og grød sammen og vend skummet i.

Pynt med ristede mandler og evt. revet citronskal.  

Energi pr. portion risalamande

271 kcal / 1135 kJ
Fedt: 10 gram
Kulhydrat: 30 gram
Protein: 12 gram
Kostfibre: 1 gram

 

Sukkerfri kager og desserter

Har du svært ved at undvære søde sager, så er denne pakke lige noget for dig:

Du får minimagasinerne "Sødt uden sukker" nr. 1 og 2 - med 70 opskrifter på sukkerfri kager og desserter.

Normalpris: 40 kr. Din pris: 29 kr.

Efter køb sendes hæfterne som pdf til din mail.

Læs mere om