Gå til hovedindhold

Risotto med rosmarin, pastinakker og gulerødder

Risotto med rosmarin, pastinakker og gulerødder i dyb tallerken
En lækker, cremet og grøn risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk.

Risotto med rosmarin, pastinakker og gulerødder

Tid: 30 min.

2 pers. 

Ingredienser

2 skalotteløg

125 g risottoris

1 spsk. olie

1 dl tør hvidvin

4-6 dl hønsebouillon

Salt og peber

200 g små, skrællede 

pastinakker

100 g små, skrællede gulerødder

1-2 rosmarinkviste

25 g friskrevet parmesan

Prøv bulgur i stedet for ris

Fremgangsmåde

Sautér finthakket løg i halvdelen af olien ved middelvarme. Tilsæt ris og varm dem igennem. Hæld vinen ved og kog den ind til det halve.

Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og lad risottoen koge i 20 min. Rør jævnligt i gryden.

Halvér pastinakker og gulerødder på langs og steg dem møre i resten af olien ved middelvarme sammen med rosmarinen.

Smag til med salt og peber. Anret risottoen med grøntsagerne og et drys revet parmesan ovenpå. Servér straks. 

Quinoa - et godt alternativ til ris

 

Energi pr. person: 491 kcal.

Fordelt på:

Fedt 30 %

Protein 10 %

Kulhydrat 60 %