Gå til hovedindhold

Rodfrugtsuppe

Prøv denne skønne rodfrugtsuppe med hvidløg.
4 personer
 
Ingredienser - rodfrugtsuppe
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
600 g rodfrugter, frost
½ l grønsagsbouillon
3 dl mælk
1 tsk. eddike eller citronsaft
Salt og peber
½ potte persille

Tilbehør:

1 baguette
Lidt olie
50 g revet parmesanost
 
Fremgangsmåde - rodfrugtsuppe
Pil løget og hvidløgsfeddene og hak dem groft. Sautér dem i olien i 4-5 min. Krydr med paprika og cayennepeber. Tilsæt de frosne rodfrugter. Hæld bouillon på og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 20 minutter. Blend det til en ensartet masse. Varm massen op med mælk og smag til med eddike, salt og peber.
Servér suppen med et drys hakket persille.
 
Tilbehør: Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie over og drys med parmesan. Rist brødet i en 200° varm ovn i cirka 6 minutter.
 

Prøv også bønnesalat med gris