Gå til hovedindhold

Salat med BBQ-kylling friske majs og semidried tomater

Her får du en skøn ret fra Tv-kokken Anne Hjernøe

Salat med BBQ-kylling friske majs og semidried tomater

Her får du en skøn ret fra Tv-kokken Anne Hjernøe.

Opskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser - Salat med BBQ-kylling

3 kyllingebrystfileter med eller uden skind

Olivenolie

1 stort salathoved (eller blandede salater efter smag)

1 rød peberfrugt

2 dl semidried tomater

2 majskolber

1 dl finthakket rødløg

1 lille bundt bredbladet persille

BBQ-marinade til kyllingen

2 spsk. koldpresset jomfruolivenolie

2 spsk. sød chilisauce

2 spsk. tomatketchup gerne sukkerfri

½ tsk. røget paprika

Flagesalt

Dressing

6 spsk. koldpresset jomfruolivenolie

2-3 spsk. hvid balsamico

1 tsk. flydende honning eller agavesirup

Flagesalt

Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde - Salat med BBQ-kylling

Rør alle ingredienserne til BBQ-marinaden sammen og gnub den ind i kyllingekødet. Lad det trække i en lille times tid eller mere, alt efter hvor meget tid du har.

Steg kyllingebrystfileterne på en pande i lidt olivenolie i 6-7 min. på hver side.

Skyl salaten godt, slyng den tør og fordel den (evt. i mindre stykker) på et fad.

Rens peberfrugten og skær den i tern. Bland disse med salaten.

Skær kyllingekødet i stykker og fordel disse over salaten sammen med semidried tomater.

Fjern bladene på majskolberne, stil kolberne på højkant og skær kernerne af i store flager med en skarp kniv.

Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Drys derefter med majskerner, finthakket rødløg og bredbladet persille.

Velbekomme!

Vil du have flere opskrifter fra Anne Hjernøe?

Opskriften er en af mange lækre retter fra Tv-kokken Anne Hjernøes kogebog "Sunde grønne retter" 

Køb kogebogen her

Sunde grønne retterAnne Hjernøes nyeste bog, “Sunde grønne retter”, indeholder over 100 opskrifter på sunde grønsagsretter, skønne salater, varme og kolde supper samt et væld af Annes yndlingsfiske- og skaldyrsopskrifter. Bogen er fra Politikens Forlag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indeholder affiliate links