Salat med laks og asparges
Salat med laks og asparges
(6 pers.)
Ingredienser
300 g hvide asparges
300 g grønne asparges
250 g laksefilet
Salt og peber
100 g vårsalat
3 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
75 g røget laks
Prøv også: Appelsinsalat med varmrøget laks
Fremgangsmåde
Tilbehør: Hvedebrød Knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges. Skræl de hvide asparges. Kog aspargesene hver for sig i ca. 2 cm letsaltet vand. Kog dem, til de er møre med bid, tag dem op af kogevandet og lad dem køle af. Læg laksen i aspargesvandet og lad den simre under låg i ca. 8 min. Tag den op af kogevandet, lad den køle af og bryd den i mindre stykker. Skyl og tør vårsalaten og bred den ud på et fad. Skær aspargesene i stykker på 2-3 cm. Rør citronsaft og 3 spsk. olie sammen og vend aspargesene i dressingen. Bland asparges og den dampede laks med salaten på fadet. Skær den røgede laks i strimler på 2 cm og steg dem i 1 spsk. olie på en pande, til de bliver sprøde. Drys den stegte laks over salaten og servér med brød.