Gå til hovedindhold

Salat med laks og asparges

Salat med laks og asparges på tallerken
En frisk, fyldig og sund salat der mætter i lang tid.

Salat med laks og asparges

(6 pers.)

Ingredienser

300 g hvide asparges 

300 g grønne asparges

250 g laksefilet

Salt og peber

100 g vårsalat

3 spsk. citronsaft

4 spsk. olivenolie

75 g røget laks

Prøv også: Appelsinsalat med varmrøget laks

Fremgangsmåde

Tilbehør: Hvedebrød Knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges. Skræl de hvide asparges. Kog aspargesene hver for sig i ca. 2 cm letsaltet vand. Kog dem, til de er møre med bid, tag dem op af kogevandet og lad dem køle af. Læg laksen i aspargesvandet og lad den simre under låg i ca. 8 min. Tag den op af kogevandet, lad den køle af og bryd den i mindre stykker. Skyl og tør vårsalaten og bred den ud på et fad. Skær aspargesene i stykker på 2-3 cm. Rør citronsaft og 3 spsk. olie sammen og vend aspargesene i dressingen. Bland asparges og den dampede laks med salaten på fadet. Skær den røgede laks i strimler på 2 cm og steg dem i 1 spsk. olie på en pande, til de bliver sprøde. Drys den stegte laks over salaten og servér med brød.