Gå til hovedindhold

Sara har tabt 24 kilo

34-årige Sara Pedersen fik et chok, da badevægten konstaterede, at hun nærmede sig de 100 kilo. Sara gik straks på sin helt egen kur, og i løbet af 4 måneder tabte hun 17 kilo. Derefter gik hun over til 8 Timers Kuren, som indtil videre har betydet et yderligere vægttab på 7 kilo.

Navn: Sara Pedersen
By: København
Alder: 34 år
Job: Pædagog i en vuggestue
Status: Har en kæreste
Startvægt: 99,9 kilo
Nu: 75,9 kilo
Ønskevægt: 70 kilo

Hvorfor var du blevet overvægtig?

- Jeg tænkte ikke over, at jeg var blevet kraftig. Jeg var faktisk lidt ligeglad og elskede mere mad end tanken om, at jeg burde tabe mig. For mig var det egentlig ikke noget problem.

Hvorfor valgte du at gå på slankekur?

- Jeg fik en badevægt i julegave sidste år, og jeg fik nærmest et chok, da jeg trådte op på den. 99,9 kilo svingede den op på – og det fik mig til at træffe en beslutning. Jeg ville simpelthen ikke veje over 100 kilo, så nu måtte jeg gøre noget.

Hvilken kur gik du på?

- Jeg lavede lidt min egen kur, men med inspiration fra LCHF. Så jeg begyndte at udelukke kulhydrater og spiste mere eller mindre kun grønsager og kød hver dag. Kiloene røg forholdsvist hurtigt af, og på bare fire måneder tabte jeg 17 kilo. Jeg begyndte dog at blive lidt træt af kosten, så jeg forsøgte mig med 5:2 Kuren. Den passede slet ikke til mig, for dagen inden en fastedag overspiste jeg i panik over udsigten til ikke at måtte indtage noget det næste døgn. Jeg forsøgte i halvanden måned og måtte så give op. I dag lever jeg efter 8-timers Kuren, hvor jeg spiser mad – stadig overvejende efter LCHF-principperne – mellem klokken 11 og 19. Uden for den tidsramme spiser jeg ikke. Og det har indtil nu givet et yderligere vægttab 7 kilo.

Hvilke udfordringer har der været undervejs?

- På min kur var det tilladt at synde en dag om ugen. Den dag måtte jeg spise kage, is og kulhydrater, hvis jeg havde lyst. Og den regel gjorde, at det var nemmere for mig at udelukke usunde ting de øvrige dage. Samtidig har jeg mødt stor opbakning fra familie og kolleger. Det har betydet meget.

Har du dyrket motion?

- Jeg har i hele slankeforløbet gået til og fra mit arbejde hver dag. Derudover er jeg også meget aktiv i mit job, så i løbet af en dag går jeg cirka 20 km. Jeg er sikker, at det også har haft en stor indflydelse for mit hurtige vægttab. 

Hvad har vægttabet betydet for dig?

- Jeg har fået meget mere selvtillid, og så er det pludselig blevet sjovere at gå ud og shoppe. Jeg er gået fra en størrelse 56 til en størrelse 40, så nu kan jeg passe meget mere og skal ikke længere gå ind i en specialforretning for at finde nyt tøj. Det er så fedt.