Gå til hovedindhold

Sardin i citron

Sardin i citron på tallerken
Påsken står for døren og så er det tid til påskefrokost, som består af mange forskellige "små retter".

Sardin i citron

2 pers.

5 min.

Ingredienser

1 ubehandlet citron 

2 dåser sardiner, 200 g 

Peber, evt. rosa peber

2 skiver rugbrød

Smør 

100 g spæde salatblade

1 spsk. olivenolie 

1 skalotteløg

Dild

Sådan laver du en sund frokost

Fremgangsmåde

Halvér citronerne og grill eller rist dem let på skærefladen på en pande. 

Åbn sardindåserne og hæld lagen fra. Vend forsigtigt sardinerne i revet citronskal og peber.

Skrab rugbrødsskiverne med smør på begge sider og rist dem på panden. Lad dem køle lidt af og blive sprøde. 

 

Skyl salaten og lad den dryppe af. Vend salaten med olie, citronsaft og peber. Anret salaten på de lune rugbrød og pynt med sardiner, løgringe og frisk dild.