Gå til hovedindhold

Shepherd's Pie

En klassisk tærte - i en sundere version.

4 portioner

Ingredienser

Fyld: 400 g hakket oksekød (10 %),
2 hakkede løg,
½ spsk. margarine,
salt, peber,
1 spsk. mel,
3 spsk. tomatkoncentrat,
ca. 2 dl bouillon,
1 tsk. oregano,
lidt timian,
1-2 spsk. engelsk sauce.
Låg: 900 g skrællede melede kartofler,
½ spsk. margarine,
1-1½ dl mimimælk,
1 æg, en smule stødt muskat,
salt og peber

 

Fremgangsmåde

Fyld:

Brun først løgene i margarine, tilsæt kødet og lad det stege med, til det ”smuldrer”.

Drys med salt, peber og mel. Tilsæt tomatkoncentrat, bouillon, krydderier og engelsk sauce og kog fyldet ca. 5 min.

Låg:

Skær kartofl erne i mindre stykker og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, damp kartofl erne og mos dem med margarine og mælk.

Tilsæt ægget og smag mosen til med muskat, salt og peber.

Læg fyldet i en ovnfast form, dæk med mosen og sæt formen midt i en 200° varm ovn i 15-20 min.

Læs mere om