Gå til hovedindhold

Små oksefrikadeller med bønnesalat

Lækker og sund middagsret

4 portioner

Fars: 400 g hakket, magert oksekød (maks. 10 %)
salt
1 revet løg
3 spsk. Chilisauce
1 æg
1 strøgen spsk. Kartoffelmel
1 fintrevet stykke rodselleri
evt. lidt minimælk

DESUDEN:
2-3 tsk. olie til stegning

BØNNESALAT:
500-600 g grønne bønner
salt
1 lille squash i mundrette stykker
2-3 snittede forårsløg
1 strimlet rød peberfrugt
1-2 håndfulde skivede champignoner
Herbes dé Provence
salt

Fars: Bland alle ingredienser grundigt, og lad farsen hvile lidt, inden konsistensen evt. justeres med mælk. Form små frikadeller, der steges gyldne på alle sider i olie på en pande.

Salat: Damp bønnerne knap møre i letsaltet vand, og hæld vandet fra. Tilsæt squash, forårsløg, peberfrugt, champignoner og krydderier, og varm blandingen godt igennem.

Servér blandingen lun eller varm med de nystegte frikadeller og groft landbrød.