Gå til hovedindhold

Spicy grøn løgsalat

Når du skruer ned for fedtet, er det en god ide at skrue op for krydderierne så maden får en masse smag. I denne løgsalat er der både chili og hvidløg tilsat for at gøre salaten mere spicy.
Tid: 20 min.

Ingredienser til spicy grøn løgsalat:

150 g forårsløg
1 spsk. sojasauce
½ spsk. sukker
½ spsk. mørk sesamolie
1 tsk. sesamfrø
1 knsp. knust chili
1 tsk. hvidvinseddike
½ fed knust hvidløg
200 g sprød miniromaine eller hjertesalat
100 g groft brød
 
 

Chili

Chilien er en fast ingrediens i de fleste køkkener kloden rundt, men den er stadig relativt sjælden i dansk mad. Og det er synd, for chilien kan virkelig noget – også mere end bare at levere en brændende fornemmelse på tungen. Nogle har meget
frugtige undertoner, mens andre har mere krydret smag. Sorterne varierer i styrke, form og farve, fra mild til stærk og fra små til store, men ens for alle chilivarianter er, at der er mest styrke i den ende, hvor stilken sidder, i frøene og de lameller, som de sidder
på. Chili skal der til, når vægten skal ned, fordi den nedsætter appetiten og sætter fut i forbrændingen. Så prøv dig frem og flet chili ind i flere og flere retter, såsom kødsovs, supper, gratiner, dressinger, røræg og farsretter.
 

Fremgangsmåde

Rens forårsløgene og skær dem i meget tynde lange strimler.
Pisk sojasauce, sukker, sesamolie, sesamfrø, knust chili, hvidvinseddike og knust hvidløg sammen.
Snit salaten og bland med forårsløg.
Hæld dressingen over og server salaten med brød som tilbehør til aftensmaden.
 
Energi pr. person: 209 kcal.
Fordelt på: fedt 24 %, protein 15 % og
kulhydrat 61 %