Gå til hovedindhold

Spinatsuppe med ærter, chia og yoghurt

Den flotte grønne spinatsuppe ligner næsten en frisk smoothie, men det er faktisk en lækker grøntsagssuppe som spises varm.
Tid: 15 min.
4 personer 
 

Ingredienser til spinatsuppe: 

2 skalotteløg
12 dl hønsebouillon
600 g frosne fine ærter
300 g babyspinat
2 kviste frisk estragon
Salt og peber
100 g græsk yoghurt 2 %
2 tsk. chiafrø
2 tsk. olivenolie, gerne med citronsmag
200 g groft brød
 

Fremgangsmåde

Kom grofthakket skalotte løg og bouillon i en gryde og lad det simre under låg i 10 min.
Tilsæt ærter, spinat og estragon og kog yderligere 2-3 min.
Blend nu suppen, til den er cremet og grøn og smag til med salt og peber.
Servér retten rygende varm med yoghurt, chiafrø og olivenolie på toppen og med et stykke brød til.
 
Energi pr. person: 328 kcal. Fordelt på: fedt 18 %, protein 26 %,