Gå til hovedindhold

Sprød kålsalat med lune andelår

Man står ofte med lidt kød tilbage, når der har været andesteg på menuen. Så hvis du serverer and til mortensaften i aften, så får du her et par forslag til, hvordan det lækre kød kan anvendes dagen efter.

Sprød kålsalat med lune andelår

Man står ofte med lidt kød tilbage, når der har været andesteg på menuen. Så hvis du serverer and til mortensaften i aften, så får du her et par forslag til, hvordan det lækre kød kan anvendes dagen efter.

Opskriften er beregnet ti 2 personer

Prøv også: Andebryst med rodfrugter

Ingredienser – Sprød kålsalat med lune andelår

¼ hvidkål

2 persillerødder

1 skalotteløg

1 æble

½ bdt. persille

2 stængler bladselleri

¾ dl valnødder

2 stk. af anden – f.eks. lår eller vinger

Sennepsvinaigrette:

¼ dl olie

¼ dl hvidvins el.æbleeddike

1 tsk. sennep

1 tsk. agavesirup

Salt og peber

Fremgangsmåde – Sprød kålsalat med lune andelår

Kom anderesterne i et ildfast fad og lun dem i ovnen ved 180º.

Rist valnødderne i ovnen eller på en pande.

Snit hvidkålen i fine strimler, drys salt over og lad den stå.

Skær løget i tynde ringe.

Bland vinaigretten og kom løgene i.

Skræl og riv persillerødderne og skær æblet og bladsellerien i den form, du ønsker.

Skyl hvidkålen og vend den med revet persillerod, æbler og løg.

Vend sennepsvinaigretten i grønsagerne og pynt med persille og de ovnristede valnødder.

Servér straks som tilbehør til en anderet.