Gå til hovedindhold

Sprøde tomat-kikærtedeller

Sprøde kikærtedeller med tomat
Efter Silas Holst tabte sig 12 kilo har han valgt ændre livstil og spiser nu kun vegansk mad. Her får du en af hans yndlingsopskrifter på sprøde kikærtedeller.
16 stk.

Ingredienser til sprøde tomat-kikærtedeller:

200 g kikærter (tør vægt), udblødt i 12-24 timer
1 bdt. persille
1 løg, i terninger
4 fed hvidløg, finthakket
½ spsk. salt
170 g soltørrede tomater, uden olie
1 spsk. tørret basilikum
2 spsk. røget paprika eller alm. paprika
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 dl vand
 
 
 
 
Vegansk for alle

Fremgangsmåde 

Blend først kikærter og persille.
Når det er hakket fint, tillføjes resten af ingredienserne.
Farsen skal ikke blendes helt fin – den skal være fast og klistret, og du skal kunne se små stykker af de forskellige ingredienser, så bliver der noget at tygge i.
Lad den stå og trække i 10 minutter.
Form farsen til mindre eller større deller – begge bliver lige gode.
Læg dellerne på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med lidt olie og bag dem i 25-30 minutter ved 175°.