Gå til hovedindhold

Stegt banan med rom og rosin

Skøn dessert, med karameliseret banan.

(4 portioner)

Det skal du bruge:
40 g rosiner
4 spsk. rom
4 bananer
4 spsk. sukker
1 tsk. oliemargarine
½ tsk. stødt kanel
1 spsk. mandelflager
200 g vaniljeis med reduceret fedtog sukkerindhold, fx fra ISIS
 

Alkohol og vægttab

Du har måske hørt, at man skal passe på med alkohol, hvis man ønsker at tabe sig, og det er ganske rigtigt. Men i helt små mængder og som smagsforstærker er det ganske uden betydning. Så du kan roligt nyde denne dessert.

Sådan gør du:
Lad rosinerne trække i rommen i ca. 30 min. Skræl bananerne og halvér dem.

Smelt sukkeret på en pande og tilsæt fedtstof, når sukkeret er gyldent. Læg bananerne i karamellen og steg dem ved svag varme på begge sider. Tilsæt rosiner, rom og kanel og varm desserten igennem.

Anret bananerne på fire desserttallerkener, pynt med mandelflager og servér dem sammen med vaniljeis.

Energi pr. portion:
259 kcal / 1081 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrater: 44 g
Protein: 5 g
Alkohol: 4 g
Kostfibre: 2 g