Gå til hovedindhold

Sund, hjemmelavet mysli

Opskrift på sund, hjemmelavet mysli med boghvede, hørfrø, blandede nødder og honning.

Det skal du bruge til sund, hjemmelavet mysli

500 g knust boghvede (købes i helsekostbutikker)

3 dl kokos

2 dl solsikkefrø

1½ dl hørfrø

2 dl græskarkerner

200 g blandede nødder (f.eks. hasselnødder og mandler)

½ dl rapsolie

1 dl vand

½ dl flydende honning

1 spsk. kanel 

Læs også: Hjemmelavet mysli fra 5:2 Kuren

Sådan laver du sund, hjemmelavet mysli

Læg boghveden i blød i en skål vand og lad den stå natten over. Hæld vandet fra og skyl boghveden.

Lad den tørre nogle timer. Sæt ovnen på 200°. Hak nødderne groft. Bland boghvede, kokos, frø og nødder i en skål og hæld blandingen ud på en bageplade.

Bland olie, honning og vand i en anden skål. Hæld derefter blandingen over din mysli.

Rør rundt og strø kanel over.

Lad myslien få ca. 20 min. i ovnen – eller til din mysli har fået farve.

Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.

Den færdige mysli serveres med yoghurt naturel og nydes allerbedst som morgenmad.

Læs også: Vælg den sunde mysli