Sund, hjemmelavet mysli
Det skal du bruge til sund, hjemmelavet mysli
500 g knust boghvede (købes i helsekostbutikker)
3 dl kokos
2 dl solsikkefrø
1½ dl hørfrø
2 dl græskarkerner
200 g blandede nødder (f.eks. hasselnødder og mandler)
½ dl rapsolie
1 dl vand
½ dl flydende honning
1 spsk. kanel
Læs også: Hjemmelavet mysli fra 5:2 Kuren
Sådan laver du sund, hjemmelavet mysli
Læg boghveden i blød i en skål vand og lad den stå natten over. Hæld vandet fra og skyl boghveden.
Lad den tørre nogle timer. Sæt ovnen på 200°. Hak nødderne groft. Bland boghvede, kokos, frø og nødder i en skål og hæld blandingen ud på en bageplade.
Bland olie, honning og vand i en anden skål. Hæld derefter blandingen over din mysli.
Rør rundt og strø kanel over.
Lad myslien få ca. 20 min. i ovnen – eller til din mysli har fået farve.
Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
Den færdige mysli serveres med yoghurt naturel og nydes allerbedst som morgenmad.