Gå til hovedindhold

Sunde hjemmelavede boller med lavendel

Hjemmelavede boller med et strejf af lavendel

(ca. 18-20 hjemmelavede boller)

Ingredienser - hjemmelavede boller med lavendel
50g gær
½ liter håndvarmt vand
Ca 1 spsk salt
Ca 1 spsk sukker
Ca 1 spsk olie
½ dl finthakket lavendelblade (ikke blomsten men de nye lysegrønne skud)
Ca 300g grahamsmel
Ca 200g hvedemel

Fremgangsmåde - hjemmelavede boller med lavendel

Det hele blandes sammen til en tyk grød.

Lad det hæve ca ½ time (gerne mere)

Form bollerne - her tager du en spiseske og en skål varmt vand, og så former du bollerne, som hvis du ville lave frikadeller. Efterhæv bollerne imens ovnen varmes op til 200 grader.

Bag dem i ca. 20 minutter.

 

TIP: Bollerne smager godt til te og kaffe med ost eller marmelade, men også som tilbehør til suppe og salater samt andre retter man ville servere brød til.

Prøv også bollerne med kanel. Erstat lavendelblade med 1 spsk kanel og æble. Du kan også prøve dig frem med havens krydderier såsom timian, rosmarin, citronmelisse og mynte.

Læs mere om