Gå til hovedindhold

Tarte tatin

En sund udgave af den lækre, franske dessert.

Ingredienser - Tarte Tatin

4-6 personer

4-5 æbler,
50 g sukker,
½ dl sirup,
2 plader butterdej.

Tilbehør: 2 dl cultura, ylette eller lign. syrnet mælkeprodukt (højst 0,7 g fedt pr. 100 g)

Opskriften fortsætter nedenfor...

Sådan gør du - Tarte tatin

1. Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud med en urtekniv.

2. Varm sukkeret op på en pande, til det karamelliserer. Læg æblerne med den runde side nedad. Skru ned for varmen og lad æblerne stege ved svag varme i karamellen i 1 min. Hæld siruppen over og rundt om æblerne.
Lad æblerne simre i sukker og sirup og skru lidt op og ned for varmen om nødvendigt, så stegningen hverken går i stå, eller æblerne brænder på. Vend æblerne efter 10 min. og steg dem på den anden side i 10 min.

3. Tænd ovnen på 180°.

4. Læg æblerne i et tærtefad med den runde side nedad og hæld al karamellen ved. Sørg for, at æblerne ligger tæt sammen i midten af fadet.

5. Tryk forsigtigt 2 plader butterdej sammen, så de danner én stor firkant, og rul den en lille smule ud med en kagerulle. Læg dejen over æblerne og tryk den lidt ned i siderne og bag kagen i ovnen i 15-20 min., til butterdejen er hævet op og er sprød og gylden.

6. Tag fadet ud af ovnen. Læg et stort fad eller en tallerken over, som kan dække hele tærtefadet og vend fadet om i en hurtig bevægelse. Hold et viskestykke godt rundt om – karamellen er MEGET varm, hvis man får det på huden. Lad æblerne slippe fadet og tag fadet væk.

Server kagen, mens den er varm, og server med syrnet mælkeprodukt.

Frugt pr. person: 100 g
Energi pr. person: 1100 kJ (260 kcal): Protein: 3 % (2 g) Kulhydrat: 71 % (45 g) Fedt: 26 % (7 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise: Et lille stykke kage med 1 spsk. syrnet mælkeprodukt, kan spises som mellemmåltid eller dessert.

Artiklen indeholder affiliate-links.

 

Sukkerfri kager og desserter

Har du svært ved at undvære søde sager, så er denne pakke lige noget for dig:

Du får minimagasinerne "Sødt uden sukker" nr. 1 og 2 - med 70 opskrifter på sukkerfri kager og desserter.

Normalpris: 40 kr. Din pris: 29 kr.

Efter køb sendes hæfterne som pdf til din mail.