Gå til hovedindhold

Torsk med parmaskinke og ratatouille

Hjerteforeningen
Her får du en lækker ret med torsk. Torsken er tilberedt med parmaskinke, persille og flødeost, så fisken virkelig smager af noget.

Torsk med parmaskinke og ratatouille

4 personer

Fiskeruller

1 lille håndfuld persille

100 g flødeost naturel, højst 12 % fedt

Salt og peber

600 g torskefilet

6 skiver parma- eller serranoskinke

Dressing

1 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt)

1 fed hvidløg

2 tsk. grovkornet sennep

Ratatouille

1 aubergine

2 rødløg

1 fennikel

1 peberfrugt

1 squash

1 spsk. olie

Salt og peber

2 spsk. frisk timian

Tilbehør

8 skiver groft brød, 400 g

Prøv også: Blomkålssuppe med torsk

Ratatouille: Tænd ovnen på 200°. Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grøntsagerne med olie og

fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grøntsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca.

30 min., til de er møre. Tilsæt frisk timian.

 

Fiskeruller: Hak persillen og rør den i flødeosten. Smag flødeosten til med salt og peber og smør den på torskefileterne,

som herefter rulles sammen. Omvikl rullerne med parmaskinke og læg dem i et smurt, ovnfast fad og steg dem i ovnen

sammen med grøntsagerne i 12-15 min.

 

Dressing: Rør yoghurten med presset hvidløg og sennep og smag den til med salt og peber. Servér fiskerullerne med ratatouille, dressing og groft brød.

Prøv også: Torsk med knas

Energi pr. person

2600 kJ (620 kcal)

Kulhydrat: 68 g

Fedt: 16 g, heraf mættet fedt: 4 g

Frugt og grønt pr. person Ca. 225 g

Opskrift fra Hjerteforeningen bragt i Ude og Hjemme nr. 46