Gå til hovedindhold

Vandmelonsuppe med sprøde croutoner og fetadrys

Servér denne suppe iskold på en varm sommerdag. Opskriften er fra Tv-kokken Anne Hjernøes nye kogebog "Sunde grønne retter"

Vandmelonsuppe med sprøde croutoner og fetadrys

Servér suppen iskold på en varm sommerdag.

Opskriften på vandmelonsuppe er beregnet til 4 personer. 

6 gode grunde til at spise vandmelon

Ingredienser - Vandmelonsuppe

½-¾ vandmelon (uden kerner)

Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron

Flagesalt

Friskkværnet sort peber

100 g fetaost

1 dl finthakket mynte

Croutoner:

4 skiver lyst brød

Koldpresset jomfruolivenolie

Flagesalt

Sådan skærer du smartest en vandmelon

Fremgangsmåde - Vandmelonsuppe

Fjern skrællen på vandmelonen og skær frugtkødet i store stykker.

Kom disse i en blender sammen med citronsaft og -skal samt salt og peber.

Blend det hele, til du har en ensartet suppe. Smag den til og stil den i køleskabet, til den er iskold.

Croutoner:

Skær brødskiverne i små tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande i lidt olivenolie.

Drys croutonerne med salt og lad dem køle helt af.

Servér den kolde suppe med drys af croutoner, smuldret feta og friskhakket mynte.

Vil du have flere opskrifter fra Anne Hjernøe?

Opskriften er en af mange lækre retter fra Tv-kokken Anne Hjernøes kogebog "Sunde grønne retter" 

Køb kogebogen her

Sunde grønne retterAnne Hjernøes nyeste bog, “Sunde grønne retter”, indeholder over 100 opskrifter på sunde grønsagsretter, skønne salater, varme og kolde supper samt et væld af Annes yndlingsfiske- og skaldyrsopskrifter. Bogen er fra Politikens Forlag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indeholder affiliatelinks