Gå til hovedindhold

Actionfilm får dig til at spise mere

Er du mest til actionfilm, eller foretrækker du et mere fredfyldt talkshow? Det er måske værd at gøre dig klart, hvis du døjer med lidt ekstra kilo på sidebenene.

Er du mest til actionfilm, eller foretrækker du et mere fredfyldt talkshow? Det er måske værd at gøre dig klart, hvis du døjer med lidt ekstra kilo på sidebenene.

Jo mere actionfyldt et tv-program du ser, jo større tendens har du til at proppe dig med usunde snacks imens. Det viser en ny undersøgelse af 94 studerende fra Cornell University i New York.

Her blev halvdelen sat til rette foran den hårdtslående actionfilm ’The Island’ i 20 minutter, mens den anden halvdel i samme periode så det mere seriøse debatprogram ’The Charlie Rose Show’. Begge grupper fik serveret M&Ms, småkager, gulerødder og vindruer, og resultatet er tankevækkende: Mens tilskuerne til actionbraget indtog 354 kalorier undervejs, spiste debatpublikummet sig til sammenligning kun igennem 215 kalorier.

Action distraherer dig fra, hvad du spiser

- Stimulerende programmer med højt tempo og mange kameraklip kan virke utroligt dragende og distrahere dig fra, hvad du indtager, forklarer Aner Tal, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Hvis man ikke kan holde sig helt fra de usunde snacks under ’action-kiggeriet’, foreslår Aner Tal i stedet, at man lægger en begrænset mængde frem fra start, så man ikke bare griber ned i en pose og mister overblikket over, hvor meget man har spist.

Men har man bare behov for at putte hvad som helst i munden imens, kan man ifølge forskeren udnytte dette til noget positivt – for actionseere har også større tendens til at spise mere af de sunde snacks. Så frem med gulerødderne!

LÆS OGSÅ: 

9 tips til at undgå chips og andre snacks

Læs mere om