Gå til hovedindhold

Ananas Kuren: Linda smed 2 kilo på 4 dage

Foto: Jørgen Ploug
Gejsten er tilbage. Linda har tabt sig knap 23 kilo, men de seneste ni måneder har vægten stået stille, mens hun er begyndt at snacke igen. Med Ananas Kuren har hun nulstillet systemet og fået gang i vægttabet igen.

Ananas Kuren er nem, overskuelig og lige til at gå til.

Det siger 31-årige Linda fra Bramming, som har testet kuren i fire dage, og på de fire dage har hun tabt sig hele to kilo.

Men Lindas vægttabsrejse startede længe før Ananas Kuren. Hun har altid vejet mere, end hun bryder sig om, så i desperation har hun kastet penge efter alt fra slankeplaster og -piller til kostplaner fra diætister og bøger med alverdens slankekure. Intet virkede.

Spis ananas mod oppustet mave

– Det kørte måske godt i 14 dage, men så blev det for surt, og jeg gav op, fortæller hun.

– Jeg har været overvægtig hele livet. Jeg vil ikke give det videre til mine børn. De behøver ikke at overtage mine dårlige vaner, siger hun.

En dag fik hun et Ude og Hjemme med Sense på forsiden stukket i hånden. ”Er det ikke noget for dig?”, spurgte hendes mor. Linda vejede dengang 103 kilo, og på et billede fra en venindes polterabend blev hun overrasket over, hvor stor hun egentlig var blevet. Hun var fast besluttet på at gøre noget ved det, så hun gav Sense en chance. Målet var og er at komme ned på de 73 kilo, hun vejede, inden hun fik børn.

Pyt-knappen

Stille og roligt tabte hun sig 23-24 kilo, men siden efteråret har vægten stået stille. Hun lever stadig grundlæggende efter principperne i Sense, men hun er dagplejer, og når børnene får formiddagsmad og eftermiddagssnacks, har hun en tendens til at spise med, ligesom der bliver trykket på pyt-knappen lidt for tit i weekenderne.

– Jeg mangler noget, der kan give mig kampgejsten tilbage, skrev Linda til Ude og Hjemme, da hun blev udvalgt til at teste en kur og tjene 1.000 kroner pr. kilo, hun taber sig.

Udrensningskur: Udrens med ananas

Efter blot fire dage på kur er hun klar med sin dom.

– Ananas Kuren er en god måde at få visket tavlen ren på og starte forfra, siger Linda.

Weekend uden slik

– Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan klare mig med en tand mindre mad –  og jeg kan jo godt undvære de der små snacks i løbet af dagen. Nu har jeg klaret en hel weekend uden slik, og det er ellers længe siden. Jeg gik en tur i en times tid, mens børnene spiste fredagsslik, fortæller hun og pointerer:

– Det er jo bare almindelig mad med ananas.

Kuren virker – også fordi du stopper op og overvejer, hvad du spiser.

Ananasshot med ingefær sætter gang i forbrændingen

– Den første dag var svær at komme igennem. Jeg kiggede i slikskabet rigtig mange gange, for jeg var sulten. Til frokost havde jeg lavet noget fisk, som jeg ikke kunne lide, og så var der lang tid til aftensmaden. Da jeg endelig skulle spise, kunne jeg kun spise lidt over halvdelen. Det ligner ikke mig at give op, for jeg kan godt lide mad, siger hun.

Dag 2 var bedre, og på dag 3 og 4 havde maven fundet ud af, at portionsstørrelserne var lidt mindre.

– Og jeg kan godt overleve uden at småspise hele tiden, siger Linda.

Lækker smoothie med ananas

– Normalt gider jeg ikke noget, hvor jeg skal stå og veje maden, men her kunne jeg lave mad til to dage og bare dele portionen midt over. Broccolisuppen overraskede mig. Den smagte virkelig godt og er super nem at lave, fortæller hun.

Nu har Linda tabt sig 25 kilo, og hendes plan er at fortsætte med Sense og nå målet på minus 30 kilo.

– De kloge siger, at jeg skal ned på 62 kilo, men jeg er tilfreds med 73 kilo. Nu må vi se, hvor det ender, siger Linda, som også sørger for at bevæge sig næsten hver dag.

Tre gange om ugen løber hun tre-fire kilometer, og tre gange om ugen går hun en tur i en times tid. Det har hun også haft energi til under Ananas Kuren.

Slank og SukkerSmart: Farvel til cravings

Rundt om Linda

Navn: Linda Bruun Petersen

Alder: 31 år

By: Bramming

Status: Gift og mor til to på 5 og 2 år

Arbejde: Dagplejer

Højde: 160 cm

Startvægt: 80,20 kg

Slutvægt: 78,15 kg