Asiatisk omelet med rejer og svampe
Opskrift asiatisk omelet med rejer og svampe
Dette er en LCHQ-opskrift med et meget lavt indhold af kulhydrater, og derfor egner den sig godt til dagens sidste måltid. Og så giver rejerne og shiitakesvampene en fantastisk god smag.
Opskriften på omelet er beregnet til 2 portioner
Ingredienser - Asiatisk omelet med rejer og svampe
100 g shiitakesvampe
2 forårsløg
1 rød peberfrugt
½-1 rød chili
5 æg
1 tsk. thailandsk fiskesauce
3 spsk. rapsolie
100 g pillede rejer i lage, afdryppede
Salt
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde - Asiatisk omelet med rejer og svampe
Skær svampene i skiver, og skær forårsløgene i tynde strimler.
Rens peberfrugten og skær den i terninger.
Fjern frøene fra chilien, og skær den i tynde skiver. (Brug en hel eller en halv chili, afhængigt af hvor stærk du vil have retten, og tag nogle af frøene med, hvis du vil have den rigtig stærk).
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom forårsløg, peberfrugt, chili og fiskesauce i.
Varm olien op i en stegepande, kom svampene i, og steg dem i 1 minut, indtil de er blevet bløde og svundet lidt ind.
Hæld æggemassen i stegepanden, og lad omeletten stivne ved middel varme. Vip stegepanden lidt, så omeletten ikke brænder på i bunden.
Fordel rejerne over omeletten, når den næsten er stivnet, og lad dem varme med, indtil omeletten er helt færdig. Krydr med salt og peber.
Mere om LCHQ
Opskrifter til LCHQ
Laks i ovn med asparges, tomater og oliven
Asiatisk omelet med rejer og svampe
Klatkager med mandelmel og citronkvark
Køb bøgerne her:
Læs mere i Fredrik Paulúns bog ”LCHQ gør det nemt at spise sundt”. Bogen er fra forlaget Lindhardt og Ringhof.
LCHQ gør det nemt at spise sundt
Læs mere i Fredrik Paulúns bog ”LCHQ Lav Kulhydrat Høj Kvalitet”.
Artiklen indeholder affiliatelinks