Gå til hovedindhold

Bryd ud af din rolle

Er du problemknuseren, den sjove, den lidt for søde – eller måske den overvægtige?

Bryd ud af din rolle

Er du problemknuseren, den sjove, den lidt for søde – eller måske den overvægtige? 
    Det at påtage sig roller i livet er noget, vi alle sammen gør. Men når rollen begynder at blive en byrde, er det på tide at komme ud af den.
    Familie Journal Slank giver dig derfor her nogle tips til, hvordan du bryder rollen og bliver bevidst om, hvordan du fik den til at starte med.

Tjek dine værdier
Stemmer de overens med det, du går og gør i din hverdag? 
    Første skridt i at bryde en rolle er at erkende, at du har påtaget dig den, og at dine værdier ikke stemmer overens med den.

Meld klart ud
Næste skridt på vej ud af en uhensigtsmæssig rolle er, at du siger det højt og melder ud til de mennesker, du vil bryde rollen overfor.
 

Træd ud af tryghedszonen

Mange finder sig og bliver i en rolle, fordi det er trygt.
    Men i sidste ende skal du måske finde tryghed et andet sted – for eksempel i det faktum, at du er god nok, som du er, og du fortjener respekt og at blive taget alvorligt.

Fokuser på succeserne
Synes du, det er svært at lave om på din opførsel, så fokuser på succeserne – hvornår lykkes det dig at gøre noget andet end det, du plejer? 
    Noter dig derfor de gange, hvor det er lykkedes. Spørg dig selv, hvordan du gjorde og hvorfor. Hold fast i, hvordan det føltes – og mind dig selv om, at du fortjener det.

Kilde: www.Psykologimagasinet.dk
 

Læs mere om