Gå til hovedindhold

Chili kan hjælpe dig til et større vægttab

Chili kan fremme din krops evne til at forbrænde fedt i stedet for at lagre det...

Tab dig med chili

Forskere fra Laval University i Canada har efter en række forskellige undersøgelse konkluderet, at chili kan fremme din krops evne til at forbrænde fedt.

Dette skyldes, at chili indeholder stoffet capsaicin, som ikke alene er det, der giver chilien sin stærke smag, men samtidig også stimulerer den naturlige proces, hvor noget af den mad, vi indtager, omdannes til varmeenergi.

Kort sagt forbrænder vi kalorierne i stedet for at lagre dem.   

Læs også: Put chili i din chokoladekage

Chili tager toppen af appetitten

Og ikke nok med det. Ud óver at forbrænde den mad, vi indtager, kan chili også sørge for, at vi ikke indtager lige så meget som vi ellers ville have gjort!

Forskerne har nemlig fundet frem til, at vi føler os mindre sultne og spiser meget mindre, når vi vores mad er krydret med chili. Det skyldes, at vi har tendens til at tro, at den chiliholdige mad indeholder mere fedt, end den i virkeligheden gør.

Chili er ikke nok!

Det betyder dog ikke, at du kan spise løs af den fede mad og regne med at tabe dig, hvis bare du kommer chili i maden.

-       Forskernes konklusioner er meget interessante, men for at opnå et effektivt vægttab er der en række andre faktorer, man må tage med. Der er ingen idé i at spise en masse chili, hvis de stadig spiser en masse fedende mad og ikke får motion, siger Dr. Wendy Doyle fra British Dietetic Association til Daily Mail.

Prøv nogle af vores mange retter med chili:

Flæskesvær med chili

Hokkaidosuppe med chili og løvstikke

Chiliburger med hjemmelavede LCHF-burgerboller

 

Læs mere om