Gå til hovedindhold

Comfort food

Comfort food er en betegnelse for fødevarer, der giver os en følelse af tilfredsstillelse og tryghed.

Hvad er Comfort food

Comfort food er en betegnelse for fødevarer, der giver os en følelse af tilfredsstillelse og tryghed. Det kan være fødevarer, der giver os dejlige minder om barndommen, eller fødevarer, vi forbinder med velbehag, hygge og socialt samvær. 

LÆS OGSÅ: Derfor får du lyst til dessert

De dårlige vaner

Der er ingen fødevarer, der er ”forkerte” at spise. Det er måden, vi spiser dem på, der måske skal reguleres. Og desværre har vi en tendens til at spise alt for meget af vores comfort foods. De mennesker, der har stor succes med kostomlægning og vægttab, er dem, der formår at slippe deres dårlige vaner. Desværre tager rigtig mange af os vores dårlige vaner med, når vi ændrer livsstil.

Måske ændrer vores comfort food sig fra at være franskbrød med syltetøj til at være stenalderbrød med tandsmør eller fra at være Snickers til at være 85% chokolade med peanutbutter. Og det er uden tvivl en sundhedsmæssig fordel, men det giver ikke nødvendigvis resultater på vægten.

Find en erstatning

Så i stedet for at være frustreret over, at ingen metoder virker, eller desperat at skære mere og mere ned på kulhydraterne uden at få den ønskede effekt, så kig nærmere på dine comfort foods, og overvej, hvordan du kan tilfredsstille dine behov på en anden måde end med mad.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er du overvægtig?

Er du træt af slankekure, der ikke giver et varigt vægttab?

Så er vægttabsterapi måske noget for dig! Læs mere HER >>

 

Mad der mætter

Kunne du tænke dig at få fingrene i vores hæfter med lækre LCHF-opskrifter? Du kan købe nr. 1-3 som ebøger i Slankeklubben.dk's shop.

Kun 20,- per stk.

Læs mere om