Gå til hovedindhold

Computeren gør dig mere sulten

Vidste du, at hvis du læser eller arbejder ved computeren for fuld tryk i en time, spiser du mere ved det efterfølgende måltid, i forhold til hvis du har slappet af lige inden måltidet?

Hjernearbejde gør dig sulten

Vidste du, at hvis du læser eller arbejder ved computeren for fuld tryk i en time, spiser du mere ved det efterfølgende måltid, i forhold til hvis du har slappet af lige inden måltidet?

Det skyldes at hjernearbejde sætter nemlig fut i appetitten – desværre uden at det svarer til det ekstra energiforbrug. Undersøgelser viser, at ved at læse eller arbejde ved computeren bruger man i gennemsnit 90 kilojoule ekstra på en time i forhold til at sidde og kigge ud i luften. Men ved det efterfølgende måltid blev indtaget i gennemsnit 300 kilojoule højere end ved et måltid efter en times afslapning. Selv om man umiddelbart er i en fysisk meget inaktiv tilstand, når man læser og arbejder ved computeren, viser undersøgelserne, at både puls, blodtryk og mængden af stresshormoner er forhøjet, uden at du kan mærke det. Det er især, fordi stresshormonerne er forhøjede, at appetitten øges.  Så ikke nok med, at fysisk inaktivitet øger risikoen for, at du bliver overvægtig, men din appetit øges også af, at du læser og arbejder ved computeren.

Læs også: Stress gør dig mere sulten

Det skal du gøre

Så hvis du gerne vil tabe dig, hjælper det måske, at du ændrer, hvor meget tid du bruger ved computeren og med unødvendigt læsestof i hænderne. Men der er også andre muligheder, for vi skal jo læse, og mange af os skal passe vores arbejde ved computeren. Hvis du har problemer med at holde vægten eller styre din appetit, kan du med stor fordel tage et par minutters ro, inden du sætter tænderne i din mad. På den måde får du nemlig nedsat mængden af stresshormoner i kroppen, blodtrykket falder, og pulsen sænkes en smule – og det kan gøre, at du hurtigere føler dig mæt, når du spiser.

Derfor er søvn så vigtigt for et vægttab!

Velbekomme!

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Læs mere om