Gå til hovedindhold

DASH - den sundeste kur

DASH er en forholdsvis ukendt diæt i Danmark, men er i USA blevet kåret til at være den sundeste måde at tabe sig på.

Det amerikanske onlinemagasin U.S. News & World Report har gennemgået 32 forskellige slankekure for at finde frem til den bedste måde at leve sundt på og samtidig tabe vægt. Og den bedste kur er den forholdsvis ukendte diæt DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertenstion). 

Diæten er – som navnet antyder - særligt udviklet af forskere til at hjælpe mennesker med forhøjet blodtryk, men det har vist sig, at den, udover at sænke blodtrykket, også er effektiv, hvis man gerne vil tabe sig. Nogle slankekure er slet ikke sunde for kroppen, men DASH er rent faktisk, og man smider hurtigt en masse kilo, når man begynder at spise efter den. 

Diæten er nem at følge, da du må spise stort set alt modsat andre kure, der ofte har restriktioner på brød, ris og pasta osv. DASH-kosten er rig på grønsager, frugt og magre mejeriprodukter. Den har et lavt fedtindhold og indeholder mange fibre og meget calcium, kalium, magnesium og protein.
At følge DASH, fordi du ønsker et vægttab, kræver dog, at du finder ud af, hvor mange kalorier du forbrænder hver dag. Når du ved det, gælder det ganske enkelt bare om at indtage færre kalorier eller få gang i motionen.

SPIS: Frugt, grønsager, fuldkornsprodukter, magert kød og fedtfattige mælkeproduker.

UNGÅ: Fed mad, søde sager og rødt kød, og vigtigst af alt, skal du undgå eller skære ned på saltet.
 

Læs mere om DASH på www.health.usnews.com

 

Læs mere om