Gå til hovedindhold

Derfor kan et stykke chokoladekage være godt for din slankekur

Hvis man gerne vil tabe sig, så ved vi, at vi skal holde os til slankekuren. Men faktisk kan det gavne slankekuren at synde en gang imellem, for eksempel med et stykke chokoladekage. Hvorfor? Få svaret her

Chokoladekage kan være godt for din slankekur

Hvis man gerne vil tabe sig, så ved vi, at vi skal holde os til slankekuren. Men faktisk kan det gavne slankekuren at synde en gang imellem, for eksempel med et stykke chokoladekage. Hvorfor? Få svaret her

Kæmper du også for at slippe af med de overflødige kilo på sidebenene? Og synes du ikke rigtigt at slankekuren giver resultater på vægten? Så prøv at lade være med at følge din slankekur til punkt og prikke.

De fleste af os kører en enten-eller-strategi, når vi gerne vil tabe os. Enten rører vi intet usundt, eller også spiser vi et helt kilo slik, når vi først går i gang, lyder det fra Michelle Nørgaard Kristensen, der er kvinden bag bogen "Pære, æble eller banan", der handler om kropstyper og træning og kost, der passer den enkelte kropstype.

Prøv også vores opskrift på Low carb chokoladekage - den smager himmelsk!

Det er okay at synde - så nyd din chokoladekage

Men det er vigtigt, at vi lærer, at det er okay at spise usundt.

- Vi skal kunne give os selv lov til at synde, og gøre det med den bedste samvittighed. Ikke kun for at vi kan leve og være sociale og få nogle skønne smagsoplevelser, men også for at holde vores forbrænding oppe, siger hun.

Det er nemlig gavnligt for dit stofskifte, at du udelukkende holder dig til dine sunde kostvaner. For når du får flere kalorier, end du har brug for, giver du dit stofskifte et boost.

Hvis vi lever for længe på en lav kaloriekost, vil kroppens stofskifte med tiden dale, og du vil skulle spise endnu mindre eller træne endnu mere, før du kan fortsætte med at reducere fedtmasse.

Giv kroppen et chok

Studier viser, at du ved eksempelvis en gang hver anden uge spiser mere, end kroppen har brug for, kan øge dit stofskifte med op til 8 procent, fordi kroppen får et chok.

Så nyd din chokoladekage eller hvad det nu er, du elsker allermest. Du bestemmer selv om det skal være en gang om ugen eller hver anden uge. Hvis du synder en gang om ugen, vil du tabe dig lidt langsommere end hvis du synder en gang hver anden uge. Men måske kan udsigten til et stykke kage i weekenden få dig til at holde dig til din kur resten af ugen.

*Gavebeviset er gyldigt indtil d. 31/3-16.