Gå til hovedindhold

Det gode stykke kød

Kød er en vigtig del af en sund og balanceret kost, men det er ikke ligegyldigt, hvilke kødtyper du vælger.

Spis det gode kød

Kød er en vigtig del af en sund og balanceret kost, men det er ikke ligegyldigt, hvilke kødtyper du vælger. Ifølge forskning fra det prestigefyldte Harvard University i USA øger forarbejdet kød som pølser risikoen for sukkersyge og blodpropper. 

Skær ned på forarbejdet kød

Forskerne har fundet ud af, at risikoen for sukkersyge stiger med 19 % og risikoen for blodpropper i i hjertet med 42 %, hvis du spiser 50 gram forarbejdet kød om dagen. 50 gram svarer omtrent til to skiver bacon eller en pølse. Med forarbejdet kød mener forskerne alt kød, som er røget, saltet, lagret eller på anden vis tilsat kemiske konserveringsmidler. Det er eksempelvis pølser, bacon, spegepølse og salami.

    - Folk bør overveje, hvilken type kød de spiser, ikke kun for at holde den slanke linje, men også af hensyn til deres generelle helbred, udtaler chefdiætist hos SlankeDoktor.dk Lisa Bolting.

Det usunde fedt

Meget tyder på, at det er den øgede mængde af natrium og konserveringsmidler i produkterne - og ikke fedtindholdet - der kan være forklaringen på den øgede risiko for hjerteproblemer og sukkersyge. Det betyder dog ikke, at fedtet ikke også kan udgøre en sundhedsrisiko.

 

Læs mere om