Gå til hovedindhold

Drik dig til en slankere krop

Der er nok ikke ret mange mennesker, der ved, at de kan få et bedre helbred og en lavere vægt ved at drikke mere vand. Ikke desto mindre er det sandt, og der er flere fordele ved at drikke mere vand, blandt andet et øget energiniveau.

Der er nok ikke ret mange mennesker, der ved, at de kan få et bedre helbred og en lavere vægt ved at drikke mere vand. Ikke desto mindre er det sandt, og der er flere fordele ved at drikke mere vand, blandt andet et øget energiniveau.

Har du prøvet verdens bedste skønhedskur? Læs om den her...

Er du dehydreret?

Det første tegn på, at vi er dehydrerede, er væskeophobninger og hovedpine. Ja, du læste rigtigt, drikker du for lidt, kan din krop tilbageholde væske i et forsøg på at holde din energi i cellerne. Dette giver ofte ekstra kilo på vægten, som er svære at komme af med.

Når din krop er dehydreret, er det ikke sikkert, at du føler dig tørstig. For mange har desværre lært at overhøre kroppens naturlige tørstsignal. Hvis du er dårlig til at drikke vand, er det en rigtig god idé, at du holder dig fra enhver form for drikkevarer, der kan dehydrere kroppen, især koffeinholdige drikke og alkohol.

Prøv også: Pift vandet op med smag

Så meget skal du drikke

Dit væskebehov har noget at gøre med din vægt, for jo større du er, desto mere bør du drikke for ikke at dehydrere. For de fleste voksne kræver det et sted mellem to og tre en halv liter om dagen, alt efter vægt. Man kan ikke sige, at alle skal drikke lige meget, da vi ikke vejer det samme, og nogle måske arbejder fysisk hårdt eller træner meget. En gylden regel er, at du bør drikke 0,033 liter vand per kilo, du vejer. Det giver dig de to liter, som du har brug for.

En anden vigtig faktor er din kost. Spiser du for meget kogt, bagt og stegt mad, bliver maden væskefattig. De fleste danskere spiser ikke nok vandholdig mad, da vi – modsat dyrene – ikke spiser særlig meget rå mad.

Læs også: Drik vand og tab dig

Vand med på farten

Mange af os glemmer at drikke vand, fordi vi ikke altid lige har det ved hånden. Men med en god drikkedunk, kan du altid have frisk vand med dig rundt. Prøv for eksempel denne fine drikkedunk, der kan komme i opvaskemaskinen og er fri for bisphenol-A, phtalater og PVC.

Dopper Original Drikkedunk 0,45 l - 1 stk.

DOPPER ORIGINAL DRIKKEDUNK 0,45 L - 1 STK.

 

 

Lifestraw Go vandflaske - 1 stk

 

LIFESTRAW GO VANDFLASKE - 1 STK

Med Lifestraw har du altid rent vand ved hånden!

 

Økodunken Drikkedunk Sport - 600 ml

 

ØKODUNKEN DRIKKEDUNK SPORT - 600 ML

 

Artiklen indeholder affiliate links