Gå til hovedindhold

Du drikker 4000 kalorier i julen

En undersøgelse viser, at vi i gennemsnit drikker os igennem hele 4000 kalorier i juledagene. Se her, hvor lang tid det tager at forbrænde igen…

En undersøgelse viser, at vi i gennemsnit drikker os igennem hele 4000 kalorier i juledagene. Se her, hvor lang tid det tager at forbrænde igen…

Julen er en festlig tid – og den bliver da også fejret i stor stil! I gennemsnit drikker vi nemlig hele 62 genstande i juledagene, hvilket svarer til svimlende 4000 kalorier. Sagt på en anden måde: Det samme antal kalorier, som der er i 200 chokolademønter.

De tankevækkende tal stammer fra en undersøgelse foretaget af Cancer Research UK, som pointerer, at det massive alkoholindtag – foruden at sætte vores generelle helbred i fare - betyder, at vi skal ud på, hvad der svarer til 7 timers joggingløb, hvis vi vil forbrænde de mange kalorier igen!

Vi aner ikke, hvor mange kalorier der er i vores drinks

Mens mange mennesker er bevidste om, hvor fedende mad er, gælder ikke helt det samme, når det kommer til alkohol.

Cancer Research UK har i en meningsmåling af 2000 unge mennesker fundet frem til, at en fjerdedel af de 18-24-årige og en tredjedel af de 25-34-årige helt misforstået har valgt at springe et måltid over før en bytur for at ’skabe plads’ til alkohol i deres daglige kalorietabel.

En tredjedel af de adspurgte nævnte desuden vin som deres foretrukne drink, men 95 procent af disse anede ikke, hvor mange kalorier der er i et almindeligt glas. Ni ud af ti af de adspurgte vidste heller ikke, hvor mange kalorier der er i en øl.

Disse tal understøttes af en anden undersøgelse, der viste, at voksne, der drikker, får omtrent 10 procent af deres kalorier fra alkohol, men langt de fleste var ikke klar over, hvor mange kalorier der er i deres favoritdrink.

Kalorier i drinks vs. kalorier i usund mad

Disse og lignende undersøgelser af folks manglende bevidsthed om alkohols fedende effekt har nu fået The Royal Society of Public Health til at lave følgende grafik, som sammenligner kalorierne i udvalgte drinks med kalorier i usunde madvarer:

Kilde: Daily Mail

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2860966/Average-party-goer-dow...

LÆS OGSÅ:

Så mange kalorier er der i din drink

 

Læs mere om