Gå til hovedindhold

Du er ansvarlig for dit vægttab - ikke din slankekur

Hvis du ser dig selv som en ”overspiser”, er det måske på tide, du giver slankekurene sparket og i stedet laver om på dine spisevaner. Her får du tre tips, som kan hjælpe dig med at håndtere dit forhold til mad:

Hvis du ser dig selv som en ”overspiser”, er det måske på tide, du giver slankekurene sparket og i stedet laver om på dine spisevaner.

Her får du tre tips, som kan hjælpe dig med at håndtere dit forhold til mad:

1. Fokuser på årsagen og ikke på resultatet
Dit fokus på vægttab betyder, at du forbliver fokuseret på resultatet af dit problem - at du er overvægtig - og ikke selve årsagen til, du overspiser.
    Hvis du lærer at holde op med at overspise, vil du føle mere energi, have forbedret fordøjelse, sove bedre, have bedre selvværd og generelt have et bedre helbred.

2. Tag ansvar
I stedet for at lave stramme regler for, hvad du må spise, så bliv enig med dig selv om, at du er fri til at spise lige, hvad du har lyst til. 
    Hvis du og ikke din slankekur er ansvarlig for, hvad du spiser, så vil dine beslutninger omkring mad blive sundere. 
    Når du er i kontrol, vil du samtidig ikke føle dig og dit råderum indskrænket, selvom du spiser mindre.

3. Anerkend fristelserne
Når du accepterer følelsen af at være fristet til at overspise, kan det bruges til at bryde med dine tidligere mønstre. 
    Dette vil gøre, at du i dit hoved skaber en ny sammenhæng mellem mad og positive vaner. Og hvis du aktivt vælger at modstå fristelsen, vil den langsomt svinde. 
    Med tiden vil du derfor lære at genkende og leve med situationer, som tidligere har pustet til din afhængighed af at overspise.

Held og lykke!

Slankedokter.dk

Læs mere om