Gå til hovedindhold

Du kan leve uden slik

Sukker er ikke en vigtig del af den daglige kost, heller ikke selv om man træner, lyder det fra Ude og Hjemmes træningsekspert Birgitte Nymann.

Sukker er ikke en vigtig del af den daglige kost, heller ikke selv om man træner, lyder det fra Ude og Hjemmes træningsekspert Birgitte Nymann.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi danskere spiser alt for meget tilsat raffineret sukker hver dag. Selv om nogle af dem, jeg vejleder, tror, at sukker er en vigtig del af den daglige kost – især hvis man træner – er det ikke sandt, siger træningsekspert Birgitte Nymann.

Sportsfolk og sukker

Vi skal have kulhydrater, men vi skal ikke have hverken vingummi, chokolade eller sodavand for at overleve.

Og det er heller ikke vigtigt for sportsfolk og supermotionister at spise sukker for at kunne præstere, selv om det kan virke sådan, når man ser på antallet af energidrikke, der kan købes i fitness-centre og  supermarkeder. 

Varieret kost med gode fedtsyrer gør det for de fleste, der træner – og især for dem, der ikke træner. Man kan specialisere sig i at spise lødig kulhydratrig kost, hvis man træner ekstremt meget.

Er du sukkerafhængig? Få hjælp til at komme af med din sukkertrang - Se HER >>

En verden af velvære

Men det er stadig ikke nødvendigt med en masse sukker. Har du aldrig prøvet at undvære sukker, så prøv i 14 dage og mærk forskellen.

- Jeg var selv overrasket over, hvilken virkning sukker havde på min krop. Jeg syntes jo, at jeg havde det fint nok, men der fulgte en verden af velvære, færre hovedpiner, bedre koncentration og mindre væskeophobning med, da jeg droppede sukker, siger Birgitte Nymann.

 
Artiklen indeholder affiliate links.

Læs mere om