Æggemuffin med tomat, kål og feta
Opskrift på æggemuffins med tomat, kål og feta
Disse æggemuffins med grønt og feta er god morgenmad - både derhjemme og på farten. Disse æggemuffins er en del af Dukan kurens fase 2.
Opskriften er for 1 person
Prøv også: æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot
Ingredienser - æggemuffins
1⁄4 rødløg
1 tsk. olivenolie
1½ dl finhakket, frisk grønkål
4 cherrytomater
1 fed hakket hvidløg
2 æg
2 spsk. minimælk
½ spsk. havreklid
30 g fetaost maks. 7 %
Et nip salt, peber
Du skal også bruge to store muffinsforme, gerne silikone eller forme med glat inderside, nogle dråber olivenolie.
Prøv også: LCHF-muffins med bacon
Fremgangsmåde - æggemuffins
Opvarm ovnen til 175º.
Hak løget og steg det i olien over middelvarme 4-5 minutter. Tilsæt grønkål og tomater skåret i tern og steg, til kåle falder sammen. Krydr med hvidløg, 1 nip salt og peber. Fordel nu det stegte i
to store smurte muffinsforme.
Pisk æg, mælk, havreklid og smuldret feta sammen. Krydr med salt og peber. Hældes over fyldet.
Bages midt i den varme ovn i ca. 25 min. Eller til æggemassen er stivnet. Tag ud af ovnen og lad dem stå ca. 10 minutter, inden de tages ud af formene.
TIP: I retten indgår der tolererede fødevarer: Olie og fetaost. Tolererede fødevarer må du få fra fase 2 og højst to om dagen. Den tolererede mængde olie er 1 tsk pr. person, og feta ost er 30 g pr. person.