Gå til hovedindhold

Æggemuffin med tomat, kål og feta

Disse æggemuffins med grønt og feta er god morgenmad - både derhjemme og på farten. Disse æggemuffins er en del af Dukan kurens fase 2.

Opskrift på æggemuffins med tomat, kål og feta

Disse æggemuffins med grønt og feta er god morgenmad - både derhjemme og på farten. Disse æggemuffins er en del af Dukan kurens fase 2.

Opskriften er for 1 person

Prøv også: æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot

Ingredienser - æggemuffins

1⁄4 rødløg
1 tsk. olivenolie
1½ dl finhakket, frisk grønkål
4 cherrytomater
1 fed hakket hvidløg
2 æg
2 spsk. minimælk
½ spsk. havreklid
30 g fetaost maks. 7 %
Et nip salt, peber

Du skal også bruge to store muffinsforme, gerne silikone eller forme med glat inderside, nogle dråber olivenolie.

Prøv også: LCHF-muffins med bacon

Fremgangsmåde - æggemuffins

Opvarm ovnen til 175º.
Hak løget og steg det i olien over middelvarme 4-5 minutter. Tilsæt grønkål og tomater skåret i tern og steg, til kåle falder sammen. Krydr med hvidløg, 1 nip salt og peber. Fordel nu det stegte i
to store smurte muffinsforme.

Pisk æg, mælk, havreklid og smuldret feta sammen. Krydr med salt og peber. Hældes over fyldet.
Bages midt i den varme ovn i ca. 25 min. Eller til æggemassen er stivnet. Tag ud af ovnen og lad dem stå ca. 10 minutter, inden de tages ud af formene.

TIP: I retten indgår der tolererede fødevarer: Olie og fetaost. Tolererede fødevarer må du få fra fase 2 og højst to om dagen. Den tolererede mængde olie er 1 tsk pr. person, og feta ost er 30 g pr. person.

Prøv også: muffins med kanel og gojibær