Gå til hovedindhold

Æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot

Æggemuffins til morgenmad under fase 2 i Dukan Kuren.

Opskrift på Æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot

Denne opskrift på æggemuffins kan bruges som morgenmad under fase 2 i Dukan Kuren (vekselfasen). Opskriften er med protein og grønt og der er til 2 personer.

LÆS OGSÅ:
Rikke tabte sig 37 kilo med Dukan Kuren
Få en komplet madplan til en uge i fase 2 med Dukan Kuren

Du får hele opskriften under videoen.

 

Ingredienser - Æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot

Æggemuffins (6 stk. – nok til to dage)
1 pk kalkunbacon
1 stor håndfuld baby spinat
4 æg + 1 æggehvide
 ½ dl mini mælk
1 nip salt
 ½ tsk. Peber

Endvidere: Muffinsforme, helst silikone, nogle dråber olie.

Peberfrugt kompot
1 rødløg
2 tsk. Olivenolie
2 fed finhakket hvidløg
3 rød peber snack
 1 ds flåede tomater
Ca. 1 tsk. tørrede chiliflager
1 nip salt + peber
 

Fremgangsmåde - Æggemuffins med kalkunbacon og peber-kompot

Peber-kompot: Pil løget og hak det fint. Sauter det i olien i en slip-let gryde til det klares. Rør nu og da i gryden. Flæk peber, fjern kerner og hinder og skær peber i små tern. Tilsæt peber, hvidløg, hele flåede tomater minus saften fra dåsen og krydderier. Mos tomaterne let. Bring i kog. Lad det småkoge i 20-25 minutter uden låg. Rør nu og da. Spæd evt. med lidt væske fra tomatdåsen undervejs. Smag yderligere til med chili og peber. Nyd kompotten lun eller kold.

Opvarm ovnen til 175 grader.

Æggemuffins: Dup kalkunbacon tør og skær det i tern. Varm en slip-let pande op og rist kalkunbacon til sprød. Skyl spinatbladene og slyng dem tørre. Pisk hele æg, æggehvide, mælk, salt og peber sammen.
 

Hovedretter og frokost til fase 2 i Dukan Kuren:
Kylling i karrysauce
Dampede kammuslinger
Æggewrap med spicy kødsauce

Kuller med topping og dildcreme
Kylling i karrysauce

 

Desserter til fase 2 i Dukan Kuren:
Lækre chokokugler
Cheesecake med vanille og mynte
Chokoladekager med vanillecreme