Gå til hovedindhold

Ærterisotto og rejer

Lækker og mættende ret krydret med persille og hvidløg og med et drys parmesanost på toppen. Et fint aftensmåltid til Dukan Kurens fase 4, stabiliseringsfasen.

Aftensmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 4, stabiliseringsfasen

PG = Protein / grønt

2-3 personer

Ingredienser

300 g store, grønlandske rejer
1 potte persille
2 spsk. citronolivenolie
Salt og peber
1 stort løg
1 spsk. olivenolie
1 finthakket fed hvidløg
500 g fine ærter
50 g revet parmesanost
2 dl skyr
Salt og peber

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens brændende kærlighed med sellerimos

 

Fremgangsmåde

Lad rejerne dryppe godt af. Skyl persillen, dup den tør og hak den fint. Vend rejer, persille og citronolivenolien sammen. Krydr med salt og peber. Sæt blandingen i køleskab en kort stund.
Pil løget og hak det fint. Sautér det i olivenolien, til det bliver klart. Steg hvidløg og ærter med, til ærterne er lune. Tilsæt parmesanen og rør, til osten er smeltet. Tag panden af varmen. Rør skyr i og smag til med salt og peber. Kom risottoen i dybe tallerkener. Top med rejeblandingen.

TIP I fase 4 må du spise normal kost seks af ugens syv dage med base i kosten fra fase 3, dvs. med fokus på proteinholdige retter, da de giver stor mæthed, stabilt blodsukker og en bedre forbrænding. Rejer, ærter, skyr og parmesanost indeholder en hel del proteiner.