Gå til hovedindhold

Blomkålsrisotto med svampe og rejer

Blomkålsrisotto med svampe og rejer til fase 2 i Dukan Kuren.

Opskrift på Blomkålsrisotto med svampe og rejer

Blomkålsrisotto med svampe og rejer til fase 2 i Dukan Kuren (vekselfasen).

Opskriften er med protein og grønt og der er til 2 personer. Retten indeholder tolererede fødevarer: Olivenolie og ost. Tolererede fødevarer må få fra fase 2 og højst to om dagen. Den tolererede mængde olivenolie er 1 tsk. pr. person og ost 30 g pr. person.

LÆS OGSÅ:
Rikke tabte sig 37 kilo med Dukan Kuren
Få en komplet madplan til en uge i fase 2 med Dukan Kuren

Du får hele opskriften lige under videoen :)

 

Ingredienser - Blomkålsrisotto med svampe og rejer

¾-1 blomkål
1 lille løg
2 tsk. Olivenolie
1-2 fed hakket hvidløg
Ca. ½ l grøntsagsbouillon (fx Herbamare urtebouillon uden salt)
60 g revet ost max 7 % (fx cheasy 6 %)
Friskkværnet peber
125 g mark champignoner
2 forårsløg
Ca. 200 g store rejer (afdryppet)

Fremgangsmåde - Blomkålsrisotto med svampe og rejer

Del blomkål i buketter og stok i mindre stykker. Kør blomkål i foodprocessor til finhakket og ris-agtig.

Pil løget og hak det fint. Varm en gryde med slip-let belægning op. Tilsæt olien og sauter løget heri nogle minutter. Tilsæt hvidløg og blomkål og steg nogle minutter under omrøring. Hæld bouillon på så blomkål er dækket ¾ op i gryden. Lad det småkoge til væsken nærmest er væk, 6-8 minutter.

Imens: Rens champignon og skær i skiver. Hvis de er store hakkes de groft. Rens forårsløg og snit fint. Lad rejerne dryppe af.

Tag gryden af varmen. Tilsæt ost og rør. Krydr med peber. Rør derefter halvdelen af champignon, forårsløg og rejer i. Fordel retten i to dybe tallerkener. Top med resten af svampene, forårsløgene og rejerne.
 

Hovedretter og frokost til fase 2 i Dukan Kuren:
Kylling i karrysauce
Dampede kammuslinger
Æggewrap med spicy kødsauce

Kuller med topping og dildcreme
Kylling i karrysauce

Desserter til fase 2 i Dukan Kuren:
Lækre chokokugler
Cheesecake med vanille og mynte
Chokoladekager med vanillecreme