Gå til hovedindhold

Brændende kærlighed

Klassisk ret tilberedt på basis af blomkål og krydret med muskatnød. På toppen løg og hamburgerryg. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 3, konsolideringsfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 3, konsolideringsfasen

PG = Protein / Grønt

2 personer

Ingredienser

1 stort eller 2 små blomkål
Herbamare urtebouillon uden salt 
75 g revet mozzarellaost 10 %
Muskatnød
Salt
Friskkværnet peber
400 g røget hamburgerryg
1 stort løg
1 spsk. olivenolie
Ca. ½ potte klippet purløg

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Kylling i sursød sauce

 

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og stokken i mindre stykker.
Kog blomkålen helt mør i urtebouillon. Hæld den derefter op i et dørslag, så al væden kan løbe fra.
Kom blomkålen tilbage i gryden og mos den. Vend osten i og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Hold mosen varm under låg.
Skær hamburgerryggen i tern og rist disse på en varm, tør pande.
Tag hamburgerryggen af panden.
Pil løget og skær det i strimler. Steg det blødt og let gyldent i olien. Spæd med lidt vand undervejs, så løgene ikke brænder på.

Anret blomkålsmosen med ristet hamburgerryg og løg på toppen. Drys klippet purløg over.