Cheeseburger
Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen
PG = Protein / Grønt
2 personer
Ingredienser
Bøffer
500 g hakket oksekød
1 æggeblomme
½ tsk. spidskommen
1 nip salt
1⁄4 tsk. peber
Nogle dråber olie
2 skiver ost
Til burgerne
2 tomater
2 store iceberg-salat-
blade
1 stort rødløg
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Krydrede hakkebøf med basilsikumdressing
Fremgangsmåde
Bøffer: Ælt kødet med æggeblommen og krydderierne og form farsen til fire flade bøffer. Varm en slip let-pande op, til den er rygende varm. Fordel nogle dråber olie på panden ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Steg derefter bøfferne i ca. 2 min. på hver side. Læg ost oven på 2 af bøfferne i forbindelse med, at du vender dem.
Burgere: Læg tomatskiver i bunden af salatbladene. Skær løget i skiver og læg disse ovenpå. Læg derefter to bøffer med osteskiven imellem oven på hvert salatblad.
TIP Ost hører til de tolererede fødevarer. Tolererede fødevarer må du højst få to af om dagen i fase 2. Den tolererede mængde ost pr. person pr. dag er 30 g.