Gå til hovedindhold

Cheeseburger

Lav en lækker cheeseburger fra Dukan kurens fase 2. Burgerbollerne til cheeseburgeren er både farverige og smagfulde

Opskrift på cheeseburger

Lav en lækker cheeseburger fra Dukan kurens fase 2. Burgerbollerne til cheeseburgeren er både farverige og smagfulde.

Opskriften er til 2 portioner.

Prøv også: Chilli burger med hjemmelavede LCHF-burgerboller

Ingredienser - cheeseburger

300 g hakket oksekød 3-7 %,
2 spsk. finrevet løg
1 tsk.spidskommen
1 tsk. peber
1 nip salt
nogle dråber olie.

”Burgerboller”:
150 g revet knoldselleri
75 g revet gulerod
2 æggehvider
1½ spsk. havreklid
¾ tsk. hørfrø

Endvidere:
2-4 salatblade
2 spsk. usødet tomatketchup
Evt. sennep
2 skiver ost maks. 7 %
Rigeligt med løgringe
Eventuelt brøndkarse

Salat:
½ l salatblade
Løgringe
Eventuelt brøndkarse
Lidt citronsaft

Prøv også: Portobello burger

Fremgangsmåde - cheeseburger

Opvarm ovnen til 180º. Ælt kød, løg og krydderier sammen. Form det til to flade bøffer. Lad dem hvile lidt, så smagen sætter sig.

”Burgerboller”: Rør æggehvider og havreklid sammen. Tilsæt de revne grøntsager og rør til ensartet masse. Fordel massen i fire cirkler med en diameter lidt større end bøfferne på en bageplade med bagepapir. Strø hørfrø over to af dem. Bages midt i den varme ovn i cirka 20 minutter.

Kom nogle dråber olie på en slip-let pande og fordel olien med køkkenrulle. Steg bøfferne over middelvarme 4 minutter på hver side eller til
gennemstegt. Læg ost på, når bøfferne vendes.

Vigtigt at vide: I denne ret indgår der to tolererede fødevare, hvilket er dit maksimum per dag i fase 2.

Prøv også: Mexicansk burger

Artiklen indeholder affiliatelinks.