Gå til hovedindhold

Dampede kammuslinger

Prøv dette smagfulde aftensmåltid til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Aftensmad beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG=Protein/grønsag

2 personer

Ingredienser - dampede kammuslinger og grøntsager med dildcreme

400 g store kammuslinger, cirka 8 stk.
2 tsk. økologisk, revet og finhakket citronskal
4 tsk. frisk ingefær i papirtynde strimler
1 fed hvidløg i tynde strimler
2 tsk. rød chili i papirtynde strimler
Saften af 1 stor citron
 
Grønsagsbund:
1 l kogende grøntsagsbouillon uden salt, for eksempel Herbamare urtebouillon
2 store gulerødder i strimler
½ -¾ savojkål i tynde strimler
 
Dildcreme:
2 dl skyr
1 dl dildkviste

Fremgangsmåde - dampede kammuslinger og grøntsager med dildcreme

Opvarm ovnen til 175°. Afdryp og tør kammuslingerne grundigt, hvis de har været frosne. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bland citronskal, ingefær,
hvidløg og chili. Fordel blandingen over kammuslingerne. Hæld citronsaft i bunden af fadet. Dæk fadet med stanniol og sæt det midt i den varme ovn i 16 minutter.
Grønsagsbund: Damp gulerødderne i bouillonen i 1 min. Tag op med hulske. Damp savojkål i 1 min. Tag op med hulske. Fordel grønsagerne i på to tallerkener. 

Dildcreme: Kør skyr og dildkviste i en foodprocessor til en grønlig creme.

Prøv også grillede kyllingespyd med wasabi-dressing - endnu et skønt aftensmåltid til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen