Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Dampet rødspætte med rejer og muslinger

Dampet rødspætte med rejer og muslinger ledsages af en lækker dildcreme. Et dejligt, mættende aftensmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Dampet rødspætte med rejer og muslinger ledsages af en lækker dildcreme. Et dejligt, mættende aftensmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

RP = Rent protein

2 personer

Ingredienser

4 rødspættefileter
Et nip salt og peber

Rejer og muslinger
150 g rejer (afdryppede)
1 dåse muslinger i vand
(afdryppede)
2 tsk. revet, finthakket økologisk
citronskal
Saften af 1 citron
2 finthakkede fed hvidløg

Dildcreme
1½ dl yoghurt naturel 0,5 %
½ dl skyr
1 dl dildkviste

PRØV OGSÅ: Fisk i kål med dildcreme og salat

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 180°. Krydr rødspættefileterne med salt og peber og rul dem sammen fra hale mod hoved. Læg dem i et lille, ovnfast fad. Hæld lidt vand i fadet og dæk det med stanniol. Sæt fadet midt i den varme ovn i 12-15 min., eller til fisken er mælkehvid og fast.

Rejer og muslinger: Dryp citronsaft over rejer og muslinger. Vend dem derpå med citronskal og hvidløg.

Dildcreme: Kør yoghurt, skyr og dild sammen i en foodprocessor.
Servér cremen til fisken og skaldyrene.