Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Madpandekager

Madpandekager til morgen eller frokost.

Fase 1 i Dukan-kuren er ren protein
Det er i denne fase, du vil opleve det hurtigste vægttab med Dukan-kuren, fordi kosten stort set udelukkende består af proteiner, der er svære for kroppen at fordøje.

Kroppen forbrænder flere kalorier, når den fordøjer protein end f.eks. fedt og kulhydrater. Den har desuden sværere ved at udnytte alle de kalorier, rent protein indeholder.

Spis dig mæt, drik vand og tab dig med Dukan-kuren
Når du følger Dukan-kuren er det vigtigt, at du spiser dig mæt, men lad være med at overspise. Hold dig til tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider om dagen.

Madpandekager
1,5 spsk. havreklid, 1,5 spsk. fromage frais, 1 æggehvide – eller et helt æg, hvis man tåler kolesterol, 1 spsk. Aspartam eller andet sødemiddel, lidt salt, et par dråber olie.

Rør havreklid, fromage fraise og æg sammen i en skål, smag til med sødemiddel og salt. Kom olie på en tefalpande og tør det af igen. Bag pandekagerne, til de er gyldne på begge sider. Pandekagerne holder mindst en uge i køleskab. Pak dem ind i folie eller husholdningsfilm, så de ikke tørrer ud.

Nedenfor finder du et eksempel på en opskrift til aftensmaden under fase 1 i Dukan-kuren

Aften: Roastbeef
(4-6 portioner) 1,3 kg oksefilet, salt og peber.

Forvarm ovnen til 240°, steg kødet i et fad i 15 minutter. Der må ikke tilsættes salt, før kødet er tilberedt. Reducer temperaturen til 160° og steg videre, til et stegetermometer viser 49° (ca. 35-45 min.). Sæt stegen på et skærebræt og lad den stå utildækket i 15 minutter. Krydr med salt og peber og skær den i skiver. Kolde rester kan serveres med en af saucerne, der er beskrevet i Ude og Hjemmes første tillæg om Dukan-kuren.

Krydderurtedressing til Dukan-kuren:
Ingredienser: 1 bouillonterning med lavt fedtindhold (kød, fisk eller grøntsager), 1 tsk. majsmel, 200 g fedtfrit fromage frais eller kvark, krydderurter og evt. lidt skalotteløg, salt og peber. Fremgangsmåde: Opløs bouillonterningen i 1,5 dl lunkent vand i en gryde og rør majsmelet i. Varm blandingen op til det jævner, og lad det køle af igen. Tilsæt fromage frais og krydderurter. Smag til med salt og peber.
 

Artiklen indeholder affiliatelinks.