Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Rejespyd med lime og chiliflager

Rejespyd med lime og chiliflager til Dukan-kuren er velegnet både som aftensmad og som forret.

Opskrift til fase 1 = Angrebsfasen i Dukan-kuren

RP = Rent protein

Aftensmad til 1 person
eller forret til 2 personer

 

  • 300 g rå tigerrejer
  • Saften af 1 lime
  • ¼-½ tsk. tørrede
  • chiliflager
  • ½ spsk. fintrevet,
  • limeskal (økologisk)
  • Evt. limebåde

Dressing

  • 2 dl skyr eller
  • fromage frais
  • 1 knust fed hvidløg
  • 3 spsk. finthakket
  • koriander
  • Evt. skummetmælk

Fremgangsmåde

Rejer: Lad rejerne tø, hvis de er frosne.
Opvarm ovnen til 200°. Pil rejerne, men lad halespidsen sidde tilbage. Fjern den sorte tarmstreng ved at lave et lille snit med en spids kniv. Træk rejerne på spyd. Dryp limesaft over og krydr med chili.
Læg rejespyddene på en plade med bagepapir. Sæt pladen på næstøverste rille i den varme ovn i ca. 5 min. Vend spyddene efter 4 min. Strø hakket limeskal over rejerne og servér dem evt. med limebåde til.

Dressing: Rør skyr, hvidløg og koriander sammen. Spæd evt. med lidt mælk, hvis du synes, dressingen er for tyk.

Læs mere om