Dukan (fase 1): Roastbeef med basilikumcreme
Roastbeef med basilikumcreme til Dukan kuren er et dejligt aftensmåltid, der består af det lækreste kød og en dressing næsten uden fedt.
Opskrift til fase 1 = angrebsfasen i Dukan-kuren
RP = Rent protein
3-4 personer
Ingredienser til roastbeef med basilikumcreme
Roastbeef
Ca. 600 g roastbeef
1 nip salt
Friskkværnet peber
Basilikumcreme
1½ dl skyr
1 dl yoghurt naturel 0,5 %
1 stor håndfuld basilikumblade + lidt mere til pynt
Fremgangsmåde - roastbeef med basilikumcreme
Roastbeef: Kom roastbeefen i en gryde. Hæld koldt vand på, så det lige dækker. Tag kødet op igen.
Bring vandet i kog og læg roastbeefen i det kogende vand. Dæmp varmen og lad den småkoge under låg i 20 min. Tag roastbeefen op og dup den tør.
Steg den færdig på en slip let-pande, der er smurt med nogle dråber olie på et stykke køkkenrulle.
Når centrumstemperaturen er 55°-58°, er stegen rosastegt.
Krydr med salt og peber og lad stegen hvile utildækket i 10 min., inden den skæres ud i tynde skiver.
Basilikumcreme: Kør skyr, yoghurt og basilikum i en foodprocessor til en creme. Anret kødet på tallerkener. Hæld cremen over og pynt med basilikumblade.