Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Roastbeef med basilikumcreme

Roastbeef med basilikumcreme til Dukan-kuren er et dejligt aftensmåltid, der består af det lækreste kød og en dressing næsten uden fedt.

Roastbeef med basilikumcreme til Dukan kuren er et dejligt aftensmåltid, der består af det lækreste kød og en dressing næsten uden fedt.

Opskrift til fase 1 = angrebsfasen i Dukan-kuren
RP = Rent protein

3-4 personer

 

Ingredienser til roastbeef med basilikumcreme

Roastbeef

Ca. 600 g roastbeef

1 nip salt

Friskkværnet peber

 

Basilikumcreme

1½ dl skyr

1 dl yoghurt naturel 0,5 %

1 stor håndfuld basilikumblade + lidt mere til pynt

 

Fremgangsmåde - roastbeef med basilikumcreme

Roastbeef: Kom roastbeefen i en gryde. Hæld koldt vand på, så det lige dækker. Tag kødet op igen.

Bring vandet i kog og læg roastbeefen i det kogende vand. Dæmp varmen og lad den småkoge under låg i 20 min. Tag roastbeefen op og dup den tør.

Steg den færdig på en slip let-pande, der er smurt med nogle dråber olie på et stykke køkkenrulle.

Når centrumstemperaturen er 55°-58°, er stegen rosastegt.

Krydr med salt og peber og lad stegen hvile utildækket i 10 min., inden den skæres ud i tynde skiver.
 

Basilikumcreme: Kør skyr, yoghurt og basilikum i en foodprocessor til en creme. Anret kødet på tallerkener. Hæld cremen over og pynt med basilikumblade.