Dukan (fase 1) Røget makrelsalat på knækbrød
Røget makrelsalat på knækbrød til Dukan kuren tilhører kategorien RP (Ren Protein). Opskriften er beregnet som en frokostret til fase 1 - Angrebsfasen.
Røget makrelsalat på knækbrød: Ingredienser
RP (Ren protein) 4-6 portioner
- 1 hel, røget makrel
- 2 dl fromage frais
- 1-2 spsk. skummetmælk
- 1 lille, finthakket løg
- 1 dl klippet purløg
- Peber
Prøv også: Glutenfrit LCHF-knækbrød
Røget makrelsalat på knækbrød: Fremgangsmåde
Befri makrellen for skind og ben og del den i mindre stykker. Rør fromage frais, mælk, løg og purløg sammen og vend makrellen i.
Dukan kuren opskrifter: Kylling i peberrodssauce til fase 2
Dukan kuren knækbrød: Ingredienser
- 8 spsk. havreklid
- 4 spsk. hvedeklid
- 1 æg (str. M/L)
- ½ dl lunkent vand
- 1 spsk. fromage frais
- 1 tsk. tørret dild (kan undlades)
- 1 nip salt
Dukan kuren knækbrød: Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 175°.
Rør alle ingredienserne sammen. Smør dejen ud på en plade beklædt med bagepapir i 1 mm’s tykkelse. Sæt pladen i den varme ovn på næstnederste rille. Bag knækbrødet i 25 min.
Tag det ud og fjern bagepapiret. Læg knækbrødet på ovnristen og giv det yderligere 5-8 min. med bunden opad på næstnederste rille.
Lad det afkøle på en rist. Skær knækbrødet i 8 lige store stykker med en langbladet, skarp kniv.
Spis maks. 2 stykker pr. dag. Dermed er dit daglige indtag af havreklid opfyldt.