Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1) Røget makrelsalat på knækbrød

Knækbrød med røget makrelsalat - perfekt som frokostret til fase 1 i Dukan kuren.
Røget makrelsalat på knækbrød til Dukan kuren tilhører kategorien RP (Ren Protein). Opskriften er beregnet som en frokostret til fase 1 - Angrebsfasen.
 

Røget makrelsalat på knækbrød: Ingredienser

 
RP (Ren protein) 4-6 portioner
 
  • 1 hel, røget makrel 
  • 2 dl fromage frais
  • 1-2 spsk. skummetmælk
  • 1 lille, finthakket løg 
  • 1 dl klippet purløg 
  • Peber

Prøv også: Glutenfrit LCHF-knækbrød

Røget makrelsalat på knækbrød: Fremgangsmåde

 
Befri makrellen for skind og ben og del den i mindre stykker. Rør fromage frais, mælk, løg og purløg sammen og vend makrellen i. 
 
Dukan kuren opskrifter: Kylling i peberrodssauce til fase 2
 

Dukan kuren knækbrød: Ingredienser

 
  • 8 spsk. havreklid 
  • 4 spsk. hvedeklid 
  • 1 æg (str. M/L) 
  • ½ dl lunkent vand 
  • 1 spsk. fromage frais
  • 1 tsk. tørret dild (kan undlades) 
  • 1 nip salt

Dukan kuren knækbrød: Fremgangsmåde

 
Opvarm ovnen til 175°. 
 
Rør alle ingredienserne sammen. Smør dejen ud på en plade beklædt med bagepapir i 1 mm’s tykkelse. Sæt pladen i den varme ovn på næstnederste rille. Bag knækbrødet i 25 min. 
 
Tag det ud og fjern bagepapiret. Læg knækbrødet på ovnristen og giv det yderligere 5-8 min. med bunden opad på næstnederste rille. 
 
Lad det afkøle på en rist. Skær knækbrødet i 8 lige store stykker med en langbladet, skarp kniv. 
 
Spis maks. 2 stykker pr. dag. Dermed er dit daglige indtag af havreklid opfyldt.