Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Torsk med citron og bresaola

De flotte spyd med torsk, citron og bresaola til Dukan-kuren serveres som aftensmad.

Opskrift på torsk med citron til fase 1 i Dukan-kuren

RP = Rent protein

2 portioner

Spyd med torsk

  • 300 g torskefilet
  • 2 citroner
  • 2 kviste rosmarin
  • 8 skiver bresaola
  • 6-8 grillspyd
  • Stanniol

Skyrcreme

  • 1 dl skyr
  • ½-1 spsk. skummetmælk
  • 2-3 spsk. klippet purløg

Spyd med torsk: Del torskefileten midt igennem på langs. Skær evt. ben fra. Skær derefter torskekødet i brede strimler på tværs og fold strimlerne sammen. Skær citronerne i mindre stykker. Tag ¼ fra til senere.
Fordel torsk, citronstykker, rosmarin og bresaola på grillspyddene. Læg dem på stanniol. Dryp med citronsaft fra resten af citronstykkerne. Grill eller pandesteg spyddene med torsk i 2-2½ min. på hver side, til din torsk er gennemstegt, og bresaolaen er sprød.

Skyrcreme: Rør skyr, mælk
og purløg sammen.

Læs mere om