Gå til hovedindhold

Dukan (fase 1): Tunfrikadeller med ramsløgcreme

Sunde fiskefrikadeller, der er krydret med timian. Serveres med en lækker dressing. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

RP = Rent protein

2 personer

Ingredienser til tunfrikadeller

2 dåser tun i vand
3 spsk. havreklid uden top
1 løg
2 æg
3 spsk. skummet- eller minimælk
1½ tsk. timian
1 nip salt
1⁄4 tsk. peber
Nogle dråber olie
125 g skyr
25 g ramsløg

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens laks med citron og fennikel

Fremgangsmåde

Lad tunen dryppe af i en si. Rør derpå tunkødet med havreklid, finthakket løg, æg, mælk og krydderier til en ensartet fars. Lad den hvile i en halv time i køleskabet, inden den med en spiseske formes til frikadeller.
Opvarm en slip let-pande. Fordel nogle dråber olie på panden ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Steg frikadellerne i ca. 2 min. på hver side.
Kom skyr og grofthakket ramsløg i en foodprocessor. Kør det til en grønlig creme (ca. 1 min.).
Hvis du vil have cremen ekstra kraftig, kan du tilsætte lidt flere ramsløg.

TIP Med denne ret får du dækket dit daglige behov for havreklid.

 

Artiklen indeholder affiliate links.