Dukan (fase 2): Burger med coleslaw og stegte, søde kartofler
Burger med coleslaw og stegte, søde kartofler til Dukan kuren er et mættende og lækkert aftensmåltid, hvor den traditionelle hvide bolle er erstattet af en stor portobello-svamp.
Opskrift til (fase 2) vekselfasen i Dukan kuren
Burger til 2 personer
Ingredienser til burger med coleslaw og stegte, søde kartofler
Søde kartofler
½ kg søde kartofler
1 tsk. olivenolie
Peber
Burger
4 store portobello-svampe
400 g hakket oksekød, 3-7 %
Salatblade
Coleslaw
1 dl fromage frais
½ tsk. dijonsennep
1⁄4 tsk. mild karry
1 fintrevet gulerod
100 g fintstrimlet hvidkål
Fremgangsmåde
Søde kartofler: Opvarm ovnen til 200°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem i olien på en plade med bagepapir. Sørg for, at de ligger i den ene side af pladen. Sæt pladen midt i den varme ovn og lad dem stege i ca. 25 min. Drys derpå med peber.
Burger: Fjern stokken på svampene. Læg svampene på pladen ved siden af kartoflerne. Lad dem stege i ca. 20 min.
Form kødet til to bøffer på størrelse med svampene. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Brun bøfferne hurtigt på panden og lad dem derefter stege færdigt i ovnen (ca. 8 min. afhængigt af tykkelse).
Flæk svampene og læg bøfferne ind i svampene på salatblade.
Coleslaw: Rør fromage frais, sennep og karry sammen. Vend gulerod og hvidkål i dressingen.
TIP: Retten indeholder én tolereret fødevare, nemlig olien. Du må højst få to tolererede fødevarer i fase 2 om dagen.